0 (0 Reviews)
From: €129,00
0
(0 review)
Check
Duration

Hele dag

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

English

About this tour

Het betoverende Nederlandse platteland verkennen: Zaanse Schans en Giethoorn ontsluierd.

Inleiding:
Stap in een wereld waar de tijd lijkt stil te staan, waar de schoonheid van de natuur en het rijke erfgoed samenkomen.
Ga met ons mee op een onvergetelijke reis naar Zaanse Schans en Giethoorn, twee fascinerende bestemmingen in het hart van het Nederlandse platteland.
Bereid je voor om versteld te staan terwijl we de geheimen van deze betoverende plaatsen ontrafelen, elk met zijn eigen karakter en allure.
Overzicht van de Zaanse Schans:
Als we ons verdiepen in het historische tapijt van de Zaanse Schans, komen de echo’s van het verleden tot leven.

Dompel jezelf onder in de fascinerende verhalen van dit openluchtmuseum, waar traditionele windmolens sierlijk de horizon sieren.
Deze iconische bouwwerken staan hoog, een bewijs van de nijvere geest die ooit dit land vorm gaf.
Dwaal door de geplaveide straten en kom historische huizen tegen die een kijkje bieden in het leven van vroeger.
Bewonder het vakmanschap in de klompenmakerijen en kaasboerderijen, waar aloude technieken nog steeds bewaard zijn gebleven.
Laat je betoveren door de schilderachtige landschappen die je omringen, waardoor het lijkt alsof je een schilderij binnenstapt.
Ontdek de Zaanse Schans:

Bereid je voor om geboeid te raken terwijl we je langs de topattracties van de Zaanse Schans leiden.
Waag je in de windmolens en aanschouw hun innerlijke werking, terwijl je je verwondert over het vernuft waarmee de kracht van de wind is benut. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en het erfgoed in de musea en werkplaatsen, waar geschoolde ambachtslieden nog steeds traditionele ambachten uitoefenen. Voel de hartslag van het platteland terwijl je wandelt of fietst en ontdek verborgen juweeltjes in je eigen tempo.
De bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de Zaanse Schans zullen een onuitwisbare indruk achterlaten op uw reis.
Kennismaking met Giethoorn:

We laten de drukte achter ons als we aankomen in Giethoorn, een plaats die vaak het “Venetië van Nederland” wordt genoemd. Bereid je voor om betoverd te worden door het unieke grachtensysteem, waar boten de plaats innemen van wegen en rust hoogtij viert. Stel je een dorp voor met charmante boerderijen met rieten daken, verbonden door prachtige bruggen over de vredige waterwegen. Giethoorn nodigt u uit voor een langzamer tempo, om uw voetstappen te laten leiden door de kabbelende grachten en om een wereld te ontdekken die onaangetast is door het verstrijken van de tijd.

Giethoorn beleven:
Stap aan boord van een boot en laat je door de zachte golven meevoeren door het labyrint van kanalen, terwijl je geniet van het idyllische landschap dat je omringt. Bevaar de waterwegen met een fluisterboot, glijd stil door de spiegelachtige oppervlakken en laat de sereniteit je zintuigen omhullen. Wandel te voet door de betoverende straatjes van het dorp, waar elke hoek een nieuwe ansichtkaart-waardige scène onthult. Voel de harmonie van de natuur en het menselijk vernuft in perfecte balans naast elkaar bestaan.

Giethoorn & Zaanse Schans vergelijken:
Terwijl Zaanse Schans & Giethoorn beide schatten van het Nederlandse platteland zijn, vormen ze een heerlijk contrast. De Zaanse Schans nodigt je uit om getuige te zijn van de industriële dapperheid die de regio heeft gevormd, met zijn windmolens en historische industrieën. Giethoorn daarentegen brengt u naar een wereld van serene grachten en rietgedekte boerderijen, waar rust heerst. Elke bestemming biedt een unieke ervaring, zodat je jezelf kunt onderdompelen in de essentie van het Nederlandse platteland.

Conclusie:

Nu onze reis door Zaanse Schans & Giethoorn ten einde loopt, hopen we dat je de magie en schoonheid van het Nederlandse platteland hebt ontdekt. Deze bestemmingen zijn meer dan alleen toeristische trekpleisters; het zijn levende getuigen van een rijk erfgoed en een eenvoudigere manier van leven. Laat de herinneringen aan windmolens, kanalen en pittoreske landschappen in je hart blijven hangen en herinner je aan de betovering die je vindt in de uithoeken van de wereld. Ga met ons mee op deze buitengewone tour en laat het Nederlandse platteland je betoveren.

Highlights

 • Ontdek de iconische Nederlandse windmolens bij de Zaanse Schans.
 • Aanschouw de traditionele kunst van het klompenmaken.
 • Verwen uzelf met het maken en proeven van Nederlandse kazen.
 • Beleef een boeiende rondvaart in Giethoorn.
 • Verken het idyllische dorp tijdens een fascinerende wandeltocht.

Included/Excluded

 • Dagtocht vanuit Amsterdam
 • Live demonstratie
 • Proeverij
 • Professionele lokale chauffeur/gids
 • Vervoer per auto / minibus / touringcar
 • Giethoorn rondvaart tickets
 • Eten en drinken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegang tot een molen op de Zaanse Schans
 • Gratuïteiten
 • Alles wat niet vermeld staat bij "Tour Inbegrepen".

Itinerary

Op de Zaanse Schans ga je terug in de tijd en verken je de iconische Nederlandse windmolens. Je ziet hun majestueuze wieken sierlijk draaien te midden van de schilderachtige landschappen. Bewonder de precisie en vaardigheid van het traditionele klompenmaken, waar ambachtslieden de kunstzinnigheid achter het maken van dit iconische Nederlandse schoeisel demonstreren. Dompel je zintuigen onder in de wereld van de Nederlandse kaasmakerij terwijl je leert over het ingewikkelde proces en geniet van een verscheidenheid aan verrukkelijke kazen tijdens een onvergetelijke kaasproeverij.

Ga vervolgens naar Giethoorn, bekend als het "Venetië van Nederland". Stap aan boord van een boeiende rondvaartboot en glijd door de rustige waterwegen, langs charmante huisjes met rieten daken, pittoreske bruggetjes en weelderig groen. Dompel jezelf onder in de rust van dit idyllische dorp en geniet van de unieke charme. Ga mee op een fascinerende wandeltocht onder leiding van onze deskundige gids, die intrigerende verhalen en historische feiten met u zal delen, zodat u een beter inzicht krijgt in het rijke erfgoed van Giethoorn.

Durations

Fullday (7-10 hours)

Languages

English

Frequently asked questions

Deze excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn. Deze excursie vindt plaats bij regen of zonneschijn. Draag comfortabele schoenen. Vergeet je camera niet mee te nemen. Huisdieren zijn niet toegestaan. Deze excursie omvat een behoorlijke wandeling. Tijden kunnen worden gewijzigd op basis van verkeersomstandigheden in de omgeving. Kinderen jonger dan 24 maanden hebben gratis toegang (als ze geen zitplaats bezetten). Alle beoordelingen alleen beschikbaar in de Engelse pagina.

Tour's Location

Reviews

0/5
Not Rated
(0 Reviews)
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
0 reviews on this Tour - Showing 1 to 0

Write a review

From: €129,00
0 (0 Reviews)

Owner

Holland Experience

Member Since 2023

Information Contact

Email

hello@xalam.nl

Website

https://www.xalam.nl

Phone

+31 645 42 61 61

Explore other options

BOOK NOW